ÇİFT DUVAR ARASI ISI YALITIMI

Çift duvar arası ısı yalıtımı yapılması önemlidir. Birkaç uygulama yöntemi vardır. Doğru yalıtım malzemesi kullanılır ise ciddi ısı tasarrufu sağlanabilmektedir.

Çift Duvar Arası Isı Yalıtım Yararları

Betonarme elemanlar ile iç duvar aynı hizadadır. Yalıtım kesintisiz olarak tüm cepheye uygulanır. İki duvar arasında birlikte çalışmasını sağlayacak bağ elemanları bulunur. İki duvar arasında oluşabilecek veya sızabilecek suyun, sisteme zarar vermeden dışarı atılabilmesi için gerekli detaylar geliştirilmiştir. Dış duvar aynı zamanda cephe kaplaması görevini görür. Maliyet açısından dışarıdan yalıtım uygulamalarından daha ucuz, içeriden yalıtım uygulamalarından daha pahalıdır.

Çift Duvar Arası Isı Yalıtım Sakıncaları;

Tüm betonarme elamanlar ve yalıtım levhaları arasındaki boşluklar ısı köprüleri oluşturur. Cephenin büyük bir bölümü yalıtımsız betonarme elemanlardan meydana geldiğinde ısı köprüleri oluşur. Tüm taşıyıcı elemanlar atmosfer şartlarına maruz bırakılmıştır, korunmamıştır. • Kesit içinde yoğuşma ihtimali fazladır. Az katlı yapılar için geliştirilmiş bu sistemin, ülkemizdeki apartman bloklarında uygulanabilmesi için geliştirilmesi gereklidir.

Çift Duvar Arası Isı Yalıtım Uygulamasında Dikkat Edilecek Hususlar

Isı yalıtımı için ısı yalıtım malzemesi iki duvar arasına yerleştirilir. Isı yalıtımı iç duvarın dış yüz ile temas etmelidir. Dış duvar ile ısı yalıtımı arasında hava boşluğu olabilir. Bu boşluk olmadığında dış duvar buhar geçişini engellemeyecek malzeme yapısına sahip olmalıdır. Kullanılan ısı yalıtımı malzemesinin su buharı difüzyon direnci ve kalınlığına göre yoğuşma yapmaması önemlidir.Ve binadaki nemden etkilenmemelidir. İç duvar bünyesinde kalan kolon, kiriş, hatıl döşeme vb. gibi ısı köprüsü oluşturabilecek tüm yapı elemanlarının tamamı ısı yalıtım tabakası ile dışarıdan kaplanmalıdır.

Isı yalıtım tabakasının tüm cephe boyunca sürekli olması sağlanmalıdır. Parça parça yapılan ısı yalıtımlarında ısı köprüleri nedeni ile ciddi ısı köprüleri oluşur.Bunun sonucunda daciddi ısı kayıpları ile yoğuşma ve küflenme gerçekleşir. Isı yalıtım malzemesi ile iç duvar dış yüzeyi arasında boşluk bırakılmamalıdır.

Çift Duvar Arası Isı Yalıtımı Nasıl Uygulanmalı

Duvarların her ikisi de ince olabildiği gibi, biri kalın diğeri ince olabilir. Çift duvar arası ısı yalıtımlı dış duvarlar boşluklu ve boşluksuz olarak iki şekilde uygulanabilir. Boşluklu duvar uygulamalarında ısı yalıtım levhaları, iç tarafta bulunan duvar yüzeyine tespit edilir. Boşluk dış duvar ile levha arasında bırakılmalıdır. Böylece, ses yalıtımı da sağlanır. Boşluksuz duvar uygulamalarında ısı yalıtım levhaları dış duvarın içe bakan yüzeyine yapıştırıldıktan sonra, iç duvar boşluk bırakılmayacak şekilde örülür. Çift duvar arası ısı yalıtımlı dış duvarlarda, iç ve dış duvar mekanik dayanım açısından birlikte çalışmalıdır. İç duvar bünyesinde kalan kolon, kiriş gibi ısı köprüsü oluşturabilecek tüm yapı elemanları ısı yalıtım tabakası ile dışarıdan kaplanmalıdır. Isı yalıtım tabakasının tüm cephe boyunca sürekli olması sağlanmalıdır. Aksi halde ısı köprüleri oluşarak ciddi ısı kayıpları ile yoğuşma ve küflenme gerçekleşir

Çift Duvar Arası Isı Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

Yapılarda ısı etkenine karşı kullanılan yapay kökenli ısı yalıtım ürünleri, doğada var olmayan ancak, üretim tesislerinde çeşitli polimer ya da kopolimerlerden oluşturulan ısı tutucu ürünleri içermektedir. Bu ürünler; ekspande (genleştirilmiş) polistren köpük (EPS), ekstrude (haddelenmiş) polistren köpük (XPS), poliüretan köpük (PUR) ve fenolik köpük (PF) olarak ve izobozz keçe ürünlerdir.

Çift Duvar Arası Isı Yalıtım Uygulamaları

Çift duvar arası ısı yalıtım uygulamaları sandviç duvar, sandviç yalıtım veya sandviç sistem yalıtımı gibi ifade edilir. Duvar konstrüksiyonu farklı kalınlıkta ve taşıyıcılıkta olabilmektedir. Türkiye’deki çift duvar arası ısı yalıtım uygulamalarında, çoğunlukla betonarme yüzeyler yalıtılmamaktadır. Betonarme yüzeylerdeki ısı köprülerinin oluşumunu engellenmek, yapının dışarıdan yalıtılmasıyla (mantolama) mümkün olmaktadır. Sandviç duvar uygulamalarında, iki farklı duvar katmanın deprem anında açılıp birbirlerinden ayrılmaması için sık aralıklarla tel veya metal kenetlerle birbirine bağlanması gerekmektedir. Ancak ülkemizde bu önlemin pek uygulanmadığı görülmüştür. Ülkemizde yapılan uygulamalarda çoğu kez, her iki duvar arasında bu duvarların birlikte çalışmalarını sağlayacak bağlantı elemanları kullanılmamakta, bu nedenle duvar katmanları birbirinden ayrılmakta hatta yıkılmaktadır. Bu nedenle duvarları örmeden duvar altlarına izobozz keçe kullanımı uygundur.

Uygulamalarda bu durumu engelleyici önlemler alınması zorunludur. Duvar kesitinde, dış duvar ile ısı yalıtım tabakası arasında yoğuşma olabilmektedir. Bu durum hem ısı yalıtım malzemesinin verimini düşürmekte hem de iç yüzeyde istenmeyen görüntülere sebep olabilmektedir. Kullanılan ısı yalıtım malzemesinin nem direncine ve deprem direncine sahip olması önemlidir.


İki duvar arası ısı yalıtımı
ISI YALITIMI
https://www.feltbi.com/wp-content/uploads/2022/10/Cift-Duvar-Arasi-kopya-scaled.jpg

İki Duvar Isı Yalıtımı , İki Duvar Ses Yalıtımı Nedir?

İKİ DUVAR ARASI

DUVARLARINIZ ÜŞÜMESİN!

NEFES ALAN DUVARLAR

Çift Duvar Arası Isı Yalıtımı

İki duvar arası ısı yalıtımı uygulamaları yapılırken kullanılacak malzemenin yoğuşma ve nemden etkilenmemesi gereklidir. Yalıtım ürünleri kendi halinde bırakılmamalı muhakkak yapıştırılmalıdır.

İki duvar arası ısı yalıtımı Uygulamaları

Boşluklu çift duvar uygulamaları ısı ve ses yalıtımı için genellikle iki adet bims tuğla veya gaz beton tuğla kullanılır. Arasına ısı ve ses yalıtım şilteleri gelişigüzel kullanılır .Bu yanlış bir uygulamadır.

İki duvar arası ısı yalıtımı Doğru Uygulama:

Öncelikle ilk sıra duvar örülür.. Duvar örülmeden önce altına ses yalıtımına katkısı olması için 7 mm kalınlığında izobozz keçe duvar altına serilir. Bunun amacı sesin kaçış yollarından birisi duvar altından ses kaçışını önlemektir. Keçe uygulamasından sonra duvar örülür. Duvarların kiriş altı ve yan duvarların birleşim noktalarına da aynı uygulama yapılmaktadır.

İlk sırası örülen duvarın iç yüzeyine izobozz keçeler ısı ve ses köprüsü oluşturmayacak şekilde duvara yapıştırılmalıdır. Burada izobozz keçenin en büyük avantajı iki duvar arasında oluşacak yoğuşma ve nemden etkilenmemesidir. Diğer malzemelerin bir ömrü var iken izobozz keçelerin bilinen ömrü 650 yıldır.

Önerilen ürünler: 7 mm -10 mm – 15mmdir.


İKİ DUVAR ARASI ISI YALITIMI AVANTAJLARI 

izoBOZZ keçeler uygulandığında iki duvar arası ısı yalıtımı yanında ses yalıtımı yaparlar. Aynı zamanda depremde de duvarlara direnç kazandırırlar. Araba camı gibi duvarların hemen dağılmasını engellerler. Lifli yapısından dolayı tuğlalar izobozz keçelerin üzerinde askıda kalırlar. Ve deprem sırasında kaçış yollarının açık kalmasını sağlarlar.

Önerilen ürünler: 7 mm – 10 mm -15 mm -20 mm dir.

https://www.feltbi.com/wp-content/uploads/2022/08/iki-duvar-arasi.png
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Uygulama Fotoğraf ve Videolar

  • Fotoğraf
  • Video

izoBOZZ Feltbi Keçe
Üretim Aşaması

Her insanın bir hikayesinin olduğu gibi bizim ürünümüzün de bir hikayesi vardır.

Aslında hikaye taa ninelerimize kadar ulaşmaktadır. Ninelerimiz kalın yumaklardan şişlerle incecik yelekler örüp bizi soğuktan koruyorlardı. Doğal, hafif harika çözümler bulmuşlardı.

Şimdi biz neler yapıyoruz. Ninelerimizin yumaklarını elde etmek için, PET şişeleri toplayıp, onları belirli sıcaklıklarda eritip ,içinden elyafları çekip ki bunlar polyester elyaf olarak adlandırılır belirli işlemlerden geçirdikten sonra bunları şişlerle değil de non woven teknolojik makinalarla birbirine iğneleyerek bir nevi çelik bağlantılar oluşturup, 1-1,5 metre kalınlığındaki bir ham maddeden incecik ürünler çıkarıyoruz. Aynı kalın bir yumaktan çıkan incecik yelekler gibi.

Ürünlerimiz polyester elyaf özelliği taşıyor. Siz aslında bizim ürünlerimizi her yerde kullanıyorsunuz asla yabancısı değilsiniz. Arabanızın tüm aksamlarında, çocuk bezlerinde, ev tekstilinde, montlarınızda, spor kıyafetlerinizde, maskelerde vb. Biz sadece ne yaptık. Bu kullandığınız ürünlerin insana, çevreye dost olmasının önemini bilerek bu ürünleri inşaat sektörünün de hizmetine sunduk.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için geri dönüşümün önemini bilerek malzemelerimizi %100 geri dönüştürülebilir, çevreye ve insana zarar vermeyecek şekilde sizlerin kullanımına sunarak bizimde katkımız olmasını istedik.

Hep beraber daha bilinçli, daha yaşanabilir bir Dünya için el ele verelim istedik.

https://www.feltbi.com/wp-content/uploads/2022/09/pet-siseden-keceye-Kopya-copy-640x640.jpg

Genel Ürün ve Özellikleri

İZOBOZZ 3 MM 5 MM 7 MM 10 MM 15 MM 20 MM
Isıl iletkenlik λ W/mk 0, 0334 0, 0335 0, 0336 0,0357 0, 0342 0,0334
Darbe sesi azaltımı Db 31 30 30 36 29 29
Şap Altı Yaşlandırma Testi (10 yıl sonra kayıp) % 5,92 5,92 5,92 5,92 2,86 2,86
Çekme dayanımı kPa 35 35 35 80 31 61
Su buharı difüzyon direnci μ 1,1 1,1 1,1 1,2 1,1 1,1
Kısa süreli su emme kg/m2 1,6 1,6 1,6 1,5 2,1 2,1
Yangına Tepki Sınıfı Bs1d0 Bs1d0 Bs1d0 Bs1d0 Bs1d0 Bs1d0
Ortalama yoğunluk kg/ m3 100 100 100 100 66 75
Ortalama ağırlık gr/ m2 350 500 700 1000 1000 1500
Kullanım sıcaklığı °C ± 150 ± 150 ± 150 ± 150 ± 150 ± 150
Boyutları m X m 1*30 1*40 1×20 1×15 1×15 1×3
Bayındırlık Poz Numaraları 103.303.561 103.303.562 103.303.563 103.303.564
İletişim Bilgileri
BİZİ TAKİP EDİNFeltbi Sosyal Medya
İletişim Bilgileri
BİZİ TAKİP EDİNFeltbi Sosyal Medya

Copyright ©2022 Feltbi. All rights reserved. Powered by Feltbi Biçer Mimarlık & Designed by Feltbi

Copyright ©2022 Feltbi. All rights reserved. Powered by Feltbi Biçer Mimarlık & Designed by Feltbi

Translate »