Ev Isı Yalıtımı

Isı Yalıtımı Nedir?

Aklımıza öncelikle evlerimizin dış cephe duvarlarının kaplanması gelmektedir. Oysa ısı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binalarımızın dış cephe duvarlarını, çatılarını, cam ve doğramaları, katları ayıran zemin döşemeleri ve tesisat boru ve havalandırma kanallarında, garaj ve depo gibi ısıtılmayan bölümlere ısı geçişini azaltan önlemler alarak konforlu bir yaşam sürmemizi ve doğaya daha az zarar vermemizi sağlar.

Şap altı şilte keçenin  önemi

Parke altı şilte  keçenin  önemi

Tavan ısı yalıtımı keçenin önemi

Dış cephe mantolama(yalıtımı) önemi

Isı Yalıtımı Nasıl Yapılmalıdır ?

Isı yalıtımı evlerimizin çatı, döşeme ve dışa bakan tüm duvarlarına ve garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara ısı yalıtım malzemeleri uygulanmasıyla yapılır. Pencerelerde de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır. Isı yalıtımı binaların içinden veya dışından uygulanabilir. Isı yalıtımı yapılan malzeme ekolojik ve çevre dostu olmalıdır. Isı yalıtımının önemli bir unsuru da tesisatların yalıtılmasıdır.

Bina Sağlığı ve Sizlerin Sağlığı Bizim için Önemli

Sağlıklı bina ancak doğru ısı yalıtımı ile sağlanır. Hava kaynaklı kirleticiler ve yeterli havalandırma dahil olmak üzere bina içi hava kalitesi kadar kullanılan izolasyon malzemelerinin çevreye ve size zararsız olması da çok önemlidir.

Avantajları

Binalarda kullanılan  yalıtım malzemeleri binanın sağlığı ve bina içinde yaşayan insanların SAĞLIĞI için çok önemlidir. Doğru yalıtım malzemesi kullanmazsanız ;binalar ve siz hasta olursunuz. İç hava kalitesi sizler için çok önemlidir.
Isı yalıtımı, küresel iklim krizine karşı gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çok önemlidir. Binaların daha az yakıtla ısıtılmasını sağlayacağından atmosfere yayılan gazlar azalır. Böylece atmosferde oluşan sera etkisi, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadeleye katkıda bulunulur.

Isı Yalıtımı Maliyeti

Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinde % 2’si ile 5’i arasındadır. İnşaat aşamasında ısı yalıtımı yapılmış bir binada; diğer kullanılacak kazan ,klima, radyatör ve tesisat gibi unsurlara da dikkat edilmelidir. Böylece ısı yalıtımı için yapılan harcamalar minimuma indirilmelidir. Zaten yapılan yalıtım bedeli 2-5 yıl içerisine geri dönmektedir.
Eski binalarda oturan milyonlarca kişiyi ilgilendiren ısı yalıtımı yönetmeliği 2020 yılında hayata geçirildi. 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile eski binalarda oturan kişiler evlerini kiraya veremeyecek ya da satamayacak.

Enerji Kimlik Belgesi Nedir, Nereden Alınır?
Binaların enerji verimliliğini ölçmek için başlatılan bir uygulama olup her binanın enerji performansını göstermek için kimlik belgesi verilmesini amaçlamaktadır. 28 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” metni ile beraber enerji kimlik belgesi için son başvuru tarihi 1 Ocak 2020 olarak revize edildi.
Enerji Kimlik Belgesi almak isteyen binalar enerji kimlik başvurusu için yetki verilen danışmanlık firmaları tarafından belediyelere başvuru yapılmaktadır.

Amacımız ısı yalıtımı yaparken gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğru ürünlerin kullanılmasıdır.

Isı Yalıtımı için en uygun teklifi ve en ekonomik teklifi almak  için https://feltbi.com/iletisim teklif formundan veya 444 30 64‘nolu telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz. Isı Problemlerinize çözüm önerileri veya izobozz keçe ürünler  hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

İletişim Bilgileri
BİZİ TAKİP EDİNFeltbi Sosyal Medya
İletişim Bilgileri
BİZİ TAKİP EDİNFeltbi Sosyal Medya

Copyright ©2022 Feltbi. All rights reserved. Powered by Feltbi Biçer Mimarlık & Designed by Feltbi

Copyright ©2022 Feltbi. All rights reserved. Powered by Feltbi Biçer Mimarlık & Designed by Feltbi

Translate »